Nadat Monique de vijfjarige Hogere Economische School had afgerond, is zij gaan werken in de sales en marketing bij een groot technologiebedrijf. Ze merkte al snel dat dit niet was waar ze haar kwaliteiten volledig in kwijt kon.
Toen Monique te maken kreeg met depressieve gevoelens en lichamelijke klachten vond ze steun bij de holistische aanpak van natuurgeneeskundige therapeuten. Monique volgde diverse cursussen op het gebied van coaching en trainerschap, waarbij de communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling haar het meest boeiden. Zij begon daarop een carrière als teamcoach en trainer. Tevens is Monique de 5 jarige Hbo-opleiding Natuurgeneeskunde (NCN) in Hilversum gaan doen. Na haar examen in 1997 richtte ze haar eigen natuurgeneeskundige en coaching praktijk op, Indigo Academy. Monique bleef zich verder ontwikkelen en specialiseren en volgde nog diverse cursussen - waaronder astrologie, quantum biofeedback en human design - die ze binnen haar praktijk gebruikt. Door haar jarenlange ervaring wordt tijdens een behandelsessie al heel snel duidelijk welk instrument het meest geschikt is voor de cliënt op dat moment.
Monique woont sinds 2016 in Antalya in Turkije. Het was haar droom om ooit een eigen workshopplek te hebben voor mensen die aan zichzelf willen werken. Die droom heeft ze met Indigo Valley verwezenlijkt. Monique werkt met name met de quantum biofeedback methode, gecombineerd met energetisch werk. Daarnaast werkt ze ook als astrologe en human design consultant. Kenmerkend voor haar methode is de holistische wijze waarbij zowel lichaam als geest benaderd worden en geheeld kunnen worden. Dit doet ze door haar kennis van coaching, begeleide meditaties, natuurlijke geneeswijzen en persoonlijkheidsanalyses in te zetten. Die persoonlijkheidsanalyses geven veel informatie over karakter, vaardigheden en mogelijkheden. Ieder mens heeft de mogelijkheid om te worden wie hij of zij is en dat is de basis voor een zo gezond en gelukkig mogelijk leven.

'Worden wie je eigenlijk bent' is voor Monique zo belangrijk dat dit als een rode draad door alle aangeboden technieken en workshops van Indigo Academy en in Indigo Valley heen loopt.

Monique met cliënte

Gezondheid begint met aandacht voor jezelf.
Gezondheid begint met Healthy Holidays

Monique Beijer Natuurgeneeskundige en consultant-trainer voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid